Pronar

A Pronar vállalatot majdnem 30 éve alapították Narew-ben, Lengyelország északkeleti Podlasie régiójában. A „Pro” jelentése termelés „Nar” pedig Narew rövidítése – ebből áll a Pronar neve. Több, mint 2000 dolgozójuk van. A vállalat 1988-as megalapítása óta a tulajdonosok egy széles termékpalettát fejlesztettek ki.

Mára a Pronar Lengyelország mezőgazdasági, kommunális és közlekedési ágazat gépgyártásának megkérdőjelezhetetlen vezetője körülbelül 50 % piaci részesedéssel. Világszinten pedig egy jelentős szereplő a mezőgazdasági és kommunális gépek kerekeinek gyártásában, pneumatikus és hidraulikus rendszerek, pótkocsi alvázak, acél vázszerkezetek és műanyag alkatrészek gyártásában.

A Pronar 100%-os lengyel tulajdonú vállalat, ami folyamatosan és dinamikusan fejlődik, a termékeket és a technológiát európai szinten fejleszti – annak érdekében, hogy önálló és önfenntartó gyártó legyen. 2014-ben a Pronar megnyitott egy kutatás-fejlesztési központot. Ez a lépés lehetővé tette a vállalat innovatívabb vállalkozássá válását. Ebben az új kutatás- fejlesztési központban képzett alkalmazottak új termékeken dolgoznak. A legmagasabb minőséget biztosítja a több mint 70 gyártmány előkészítő és 180 mérnök. Számos piacvezető termékével és megoldásával a Pronar új trendeket határoz meg a mezőgazdasági technológiákban, a kommunális szolgáltatásokban és a hulladékgazdálkodásban. Ennek eredményeképpen a vállalat úttörő a technológiában, és az egész iparágban kezdeményező szerepet tölt be, mindezt a környezetünk védelmével összehangolva – a mottójuk „Technológia a környezetért”.